Choose your language:
   
 • FAQVeelgestelde vragen

  Wat zijn de grootste maten van het te maken vilt in de machine?

  De dikte van het vilt bepaalt de lengte van het product. Opgerold mag de diameter van de rol voor de GrooVi 1000 max. 20cm zijn en in de GrooVi 1500, 2000 en 2500 max. 30cm. De breedte is zoals de werkbreedte van de machine aangeeft, met de evt. mogelijkheid het vilt dubbel te leggen.

  Welke producten kun je er mee vilten?

  Sowieso praktisch alle producten die je met de hand kunt vilten (rollen) en meer, zoals wol met synthetisch of organisch materiaal, zijde, nuno, vachten, delicaat materiaal, 3D, etc.

  Kun je ook meerdere producten tegelijk vilten?

  Als het op het folie en in de machine past, kun je meerdere producten tegelijkertijd vilten.

  Wat is de levertijd en wat zijn de afleverkosten wanneer ik een machine bestel?

  We streven ernaar om machines op voorraad te hebben, zodat we snel kunnen leveren. Indien een serie niet voorradig is en gemaakt moet worden is de maximale  levertijd 6-8 weken. Levering in Nederland is kosteloos, franco aan huis (begane grond). In principe leveren we de machine persoonlijk bij u af, installeren hem en krijgt u instructie voor het werken met de machine.

  Moet ik eerst een cursus volgen om met de machine te kunnen werken?

  Er van uitgaand dat u ervaring heeft met vilten is het erg eenvoudig om met de machine aan de slag te gaan. De machine is gebruiksvriendelijk en beveiligd tegen overbelasting en calamiteiten. De beste resultaten krijgt men na ervaring door te werken met de machine. Wij adviseren u om voorafgaand, gebruik te maken van onze machines in ons vilttestlokaal op ons bedrijf. Daar kunt u tevens zien hoe de productie van de machines in ons bedrijf tot stand komt.

  Moet er water in de machine?

  Nee, er hoeft  geen water in de machine. Water moet in het te vilten product en opgerold zo in de machine. Overtollig water wordt afgevoerd door het chiffon in een emmer onder in de machine. 

  Heeft u ook ingeruilde machines in de verkoop?

  Dit komt maar weinig voor. Indien er gebruikte machines beschikbaar zijn, dan zal dit op deze website kenbaar worden gemaakt. 

  Wat zijn de onderhoudskosten en garantiebepalingen?

  De machine is opgebouwd met duurzame materialen en eersteklas Europese mechanische en elektronische componenten (oa. SKF en Siemens). In principe heeft de machine geen technisch onderhoud nodig, alleen huishoudelijk schoonhouden en er met beleid mee werken. Garantie heeft betrekking op fabricagefouten en niet op oneigenlijk gebruik. De garantieperiode is 1 jaar.